Volwassenencoaching

Als volwassene zijn er ervaringen uit onze jeugd die een grote invloed uitoefenen op ons dagelijks leven.

Je voelde iets als kind en wou het naar buiten brengen, maar je kreeg geen reactie of je kreeg een andere reactie dan je had verwacht of die je nodig had waardoor je wondjes oploopt. Elke keer als jij je als kind niet begrepen voelde, niet gehoord of gezien, dan werd er een deeltje afgescheiden van jou. Dit afgescheiden deel is niet verder gegroeid. Het is blijven stil staan in de tijd waar je het als kind hebt ervaren.

Als kind kunnen we dit niet plaatsen en om die wondjes, pijn, verdriet, angst, woede die daaruit ontstonden niet te voelen, trekken we een ruimtepak aan. We verdringen het. Het is een overlevingsstrategie, een gedrag die ons helpt om te overleven. Om ons te beschermen tegen de pijn, het verdriet of andere gevoelens die we niet willen voelen. 

En zo worden we volwassen, ons ruimtepakje hebben we niet meer nodig want het werd ingeruild door onze overtuigingen. Als kind heeft het ons beschermd, maar nu kan het ons vooral tegenwerken. Het zijn onze patronen die we onbewust verder zetten zoals pleasen, terugtrekken, je verantwoordelijk voelen voor anderen, ... En soms reageren we in situaties zo heftig omdat de pijn van ons innerlijk kindje terug gevoeld wordt. We reageren vanuit die pijn, want we willen ons gewonde kindje nog steeds beschermen. We duwen het met ons stalen harnas en honderd bewakers die ons willen beschermen telkens terug weg. Terwijl ons innerlijk kindje gewoon gezien wil worden.

Het is belangrijk om het gekwetste kindje in jezelf te herkennen. Ons grootste lijden komt vaak voort uit ons verzet tegen pijn. Alles wat je ontkent versterk je juist. En ook al herinner je niet meer dat iets is gebeurd. Je lichaam weet het wel nog. Je lichaam slaat dit op. Daardoor kan je ook heel wat lichamelijke ongemakken ervaren.


Laten we kijken naar alles wat in jouw schaduw leeft, naar jouw gevoelens en herinneringen van de onaangename ervaringen.
Het toelaten van emoties & pijn maakt dat je meer rust in jezelf gaan voelen.


 

Aanpak


We starten steeds met een gesprek waarbij ik luister naar jouw verhaal en jouw hulpvraag. 
Afhankelijk van jouw vraag en behoeften maak ik gebruik van visualisaties, materiaal, lichaamswerk of een creatieve opdracht.
Op deze manier krijg je meer inzicht in jezelf. Je word je bewust van je denk- en gedragspatronen, je gevoelens, je lichamelijke gewaarwordingen.
Hierdoor ga je meer rust ervaren. Ik wandel even mee op jouw pad en ik begeleid en motiveer je tijdens jouw groei-proces. 

 

Zaken die aan bod kunnen komen

♡ Je wil groeien op persoonlijk vlak en dichter bij jezelf komen.

♡ Je voelt je leeg, energieloos of rusteloos en je wil graag terug in je kracht staan.

♡ Je hebt als kind een (traumatische) ervaring opgedaan waarmee je bij niemand terecht kon en die zwaar blijft doorwegen.
♡ Je voelde je als kind niet gezien en gehoord bij de emoties en behoeftes die je had. 

♡ Je hebt lichamelijke ongemakken en je wil onderzoeken wat dit jou wil vertellen.

♡ Je wilt jouw gekwetste innerlijke kindje ontmoeten.

♡ Je wilt jouw patronen onderzoeken.

♡ Je wilt jouw belemmerende gedachten ombuigen naar helpende gedachten. 

♡ Je loopt vast in bepaalde situaties en je wil weten hoe dit komt.

 

 

Tarieven en werkwijze

 

Kennismakingsgesprek

Gratis/15 minWil je graag een afspraak maken of wens je meer info over wie ik ben en de manier waarop ik werk?Ik luister naar jouw hulpvraag en we kijken samen wat ik voor jou kan betekenen.

Ontmoetingsgesprek

€90/1.5 uurTijdens het ontmoetingsgesprek luister ik naar jouw verhaal, ervaringen en wensen. Na het ontmoetingsgesprek kunnen we samen starten aan een Groeitraject.


Groeitraject

€360/4 sessiesTijdens het groeitraject gaan we aan de slag met jouw hulpvraag of gewenste thema a.d.h. van verschillende werkvormen afhankelijk van jouw behoeften.


De duur van het traject bestaat uit 4 sessies van 1.5 uur. 


Daarna kan er, indien gewenst, een nieuw traject gestart worden of kan er een losse sessie worden bijgeboekt.

Ik heb er alle begrip voor dat een afspraak door omstandigheden niet kan doorgaan.
Ik vraag je dan wel om mij minstens 24u op voorhand te verwittigen.
Bij laattijdig of niet anunuleren wordt de sessie aangerekend.